I. Kicsillakoma
2009.03.19. 08:18
„Nem is érzed a sóst sem az édeset, hát honnan tudod azt mi az élvezet”
2008.12.30
@ Zsüdi
Gesztenyével töltött gomba:
6-7 fej szép nagy csiperkegomba
25 dkg natúr gesztenyepüré
3-4 evőkanál tej
petrezselyem
só
bors
A gesztenyepürét kevés tejjel felhigítottam, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítettem. Ezt töltöttem a gombafejekbe. Ezt bepaníroztam, és kirántottam.
Tejszínes pulykaragu
fél kiló pulykamell
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 kis vöröshagyma
1 kiskanál Vegeta
só
2 dl tejszín
bors
1 dl száraz fehérbor
petrezselyem
A húst csíkokra vágtam, a felaprított hagymával a vajon fehérre pirítottam. Megsóz, borsoz, vegetáz, majd a saját levében - olykor kis bort aláöntve puhára pároltam. Amikor a hús megpuhult, a petrezselyemmel, a liszttel megszórtam, elkevertem, majd a tejszínt is belecsorgattam, átforraltam és kész is.
Aszalt szilvával töltött burgonyagombóc köret
25 dkg krumpli
só
1 tojás
aszaltszilva
15-20 dkg liszt
5 dkg vaj
A megpucolt krumplit sós vízbe megfőztem. Majd leszűrtem, és még melegen összetörtem
. Amikor langyos volt már, akkor a tojást, a vajat, és annyi lisztet tettem bele, hogy jó ruganyos tésztát kapjak.
Diónyi gombócokat csináltam, beletettem a közepébe egy szilvát. Forrásban lévő sós vízbe kifőztem, akkor jó, amikor a víz felszínére jön a gombóc. Picike vajat melegítettem serpenyőbe, ebbe mentek bele a kifőtt gombócok. Átforgattam őket ebbe, és kész is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.