I. Kicsillakoma

2009.03.19. 08:18

 

„Nem is érzed a sóst sem az édeset, hát honnan tudod azt mi az élvezet”

2008.12.30

 

@ Zsüdi 

   

 

 Gesztenyével töltött gomba: 

6-7 fej szép nagy csiperkegomba
25 dkg natúr gesztenyepüré

3-4 evőkanál tej

petrezselyem

bors

A gesztenyepürét kevés tejjel felhigítottam, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítettem. Ezt töltöttem a gombafejekbe. Ezt bepaníroztam, és kirántottam.

 

Tejszínes pulykaragu

 

fél kiló pulykamell
5 dkg vaj

2 evőkanál liszt
1 kis vöröshagyma
1 kiskanál Vegeta

2 dl tejszín
bors
1 dl száraz fehérbor
petrezselyem

A húst csíkokra vágtam, a felaprított hagymával a vajon fehérre pirítottam. Megsóz, borsoz, vegetáz, majd a saját levében - olykor kis bort aláöntve puhára pároltam. Amikor a hús megpuhult, a petrezselyemmel, a liszttel megszórtam, elkevertem, majd a tejszínt is belecsorgattam, átforraltam és kész is.


Aszalt szilvával töltött burgonyagombóc köret

 

25 dkg krumpli

1 tojás

aszaltszilva
15-20 dkg liszt
5 dkg vaj


A megpucolt krumplit sós vízbe megf
őztem. Majd leszűrtem, és még melegen összetörtem
. Amikor langyos volt már, akkor a tojást, a vajat, és annyi lisztet tettem bele, hogy jó ruganyos tésztát kapjak.
Diónyi gombócokat csináltam, beletettem a közepébe egy szilvát. Forrásban lév
ő sós vízbe kifőztem, akkor jó, amikor a víz felszínére jön a gombóc. Picike vajat melegítettem serpenyőbe, ebbe mentek bele a kifőtt gombócok. Átforgattam őket ebbe, és kész is. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsicsillagok.blog.hu/api/trackback/id/tr161011224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása