2/1. Kicsicsillakoma

2009.03.23. 11:52

10. Kicsicsillakoma

 Életemben annyi mindent megettem, Hagytam, mindent más főzzön meg helyettem.

Ettem, míg az idegeim kikoptak, Engedjétek, hadd főzzek ma magamnak!
2009.03.19.

@Szilva

 

Húsleves:

2 db farhátat felrakok egy nagy lábosba, ha elkezd forrni a víz, lejön róla a dzsuva. Leöntöm, lemosom, új vizet teszek alá, mellérakom a zöldségeket, feldarabolva (répa, petrezselyem, krumpli, karalábé, hagyma). Ízesítésnek teszek hozzá sót, vegetát, babérlevelet, köményt, szerecsendiót, borsot. Mindez bugyoghat 2 órát, a habot néha le kell szedni róla. Hozzá metéltet főzök ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Sajtos-pórés rétes:

Tészta: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt összekeverve 1 tojással, sóval, citromlével. Langyos vizet adok hozzá, majd összegyűrom.

Trutymó: 20 dkg sajt reszelve, 2 tojás, só, bors vegeta, meg bármi amit találsz.

A tésztát kinyújtom, rárakom a trutymót, sonka szeleteket, bacon darabokat, füstöltsajt darabokat és előre megpárolt póréhagymát. Ezt az egészet feltekerem, mint egy rétest. Tetejét megkenem sajtos tojásos lével, mert a TK lisztes tészta ronda magában. Be a sütőbe.

Vegáknak húsok helyett zöldbabot teszek bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tejfölös uborkasaláta:

Lereszelem az kígyóuborkát, ráteszek 2 evőkanál ecetet, sót, kis cukrot. Félrerakom 30 percre, míg összetottyad. Összekeverek egy nagy tejfölt egy kis kefírrel, belekeverek kis borsot és mindezt összekeverem az uborkával. Be a hűtőbe.

 

 

 

 

 

 

 

Madártej:

1,5 liter tej, 6 tojás, édesítő, fahéjrúd, vanília, só

A tojásfehérjékből - édesítővel - kemény habot verek. A tej felét felforralom majd a habból, egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatok bele. Ha megszilárdul, át kell fordítani, majd félretenni. Hozzáöntöm a maradék tejet, fajéj rúdat, vanília rúdat, kis citromhéjat, sót teszek bele, majd felforralom. A tojások sárgáját elkeverem édesítővel. Leveszem a tűzről a tejet, és ha már semmiképp sem forr, akkor belecsurgatom a tojást és hozzáadok egy kis vaníliapudingot. Beleteszek jó sok mazsolát. Majd a tetejére rakom a félretett habgaluskákat. Fahéjjal, kakaóval díszítem, be a hűtőbe.

  

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsicsillagok.blog.hu/api/trackback/id/tr801019928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gretocs 2009.03.24. 18:23:31

Ez a bonyolult nem az élet!
süti beállítások módosítása