Kicsicsillag vacsora - Szilvi 3.
2009.11.17. 13:56
A levest majd Csilla.
Maki:
Helyezzünk egy ív norit a bambusztekercsre. Tartsuk kezünket benedvesítve és, tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell). Tegyük a sushi rizsre a zöldség és/vagy hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti wasabit is rakhat bele). Ezután kezdjük el feltekerni a bambusz lap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá hogy ne nyomjuk szét. Miután feltekertük, távolítsuk el a bambuszt, és óvatosan nyomkodjuk a sushi-t a hosszanti végein, majd miután feltekertük a másik vége felől is tekerjük fel. Egy nedves késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágásközben a sushi.
Én bambuszt nem használtam, tök felesleges, simán lehet tekergetni. A belsejébe uborkát, lazacot meg azt a rák izécskét tettem. Wasabi, szójaszósz még külön is, lehet vele jól gusztustalankodni.
Minden cuccot a Vásárcsarnok aljában lévő kínai boltban szereztem be, szuper hely!
És még volt tejbegríz:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.