VIII. Kicsicsillakoma
2009.03.20. 16:44
„Lights will giude you home”
2009.02.23.
@Réki
Amikor nálam túrtatok:
Körözött
Kis tejföl
Picike vaj
Vöröshagyma ésvagy újhagyma ésvagy póré ésvagy snidling
Erőspesta
Őrölt kömény
Só
Őrölt fekete bors
Paprika
Pirosarany
Mindenféle zöldségleves
Fél zacsi fagyasztott zöldborsó
Pár szem krumpli
1-2 répa
1-2 fehérrépa
Pár db kelbimbó
Pár rózsa brokkoli
Zeller
Karalábé
Vöröshagyma
Fokhagyma
Gomba ha van
Kakukkfű
Bors
Paprika
csili
Só
Esetleg leveskocka
cukor
Spenótos-ricottás paradicsomos lasagne ala én
Egy zacsi fagyasztott spenótpüré
Egy zacsi fagyasztott leveles spenót
Egy doboz ricotta /ez lehet cottage cheese is, 2 doboz
Minimum 2 dl tejszín, de inkább több
2 db konzervparadicsom
Fokhagyma, SOK
Márványsajt (5-10 deka max)
Tesco quick&easy lasagne hűtött tésztalap, 2 csomag
20 dk trappista /ínyenceknek és gazdagoknak mozzarella vagy parmezán
Oregano
Szerecsendió
Provance-i fűszerkeverék
Só
Bors
cukor
Spenótos: megsóz, olvaszt, rotyogtat, ha már homogén a cucc, akkor kóstol, rásóz ráborsoz ha kell, aztán ricotta bele, márványsajt belemorzsol, tejszín belenyom, összefőz lassan, kóstol, ha okés, akkor még 2 gerezd fokhagymát bele és kész.
Paradicsom: rotyogtatjuk lassú tűzön, valamennyire főjön szét a paradicsom, de nem kell teljesen, és mehet bele sima paradicsomlé is, ha van otthon. Kóstoljuk, fűszerezzük, ha kell, és ha már nem leves hanem szósz, akkor még 1-2 gerezd fokhagyma bele meg pici cukor, és kész.
Tepsit/edényt kicsit kiolajoz, első réteg tészta le, spenót/paradicsom rá, megint tészta, megint vagy ez vagy az, ezt addig amíg el nem fogy a cucc. Figyeljünk azért arra közben, hogy ne maradjon a nyakunkon fél kiló tészta magában, vagy egy vödör szószJ. Lehet a rétegeket egyesével sózni is picit, ez is ízlés kérdése. Ha kész, utolsó rétegre tészta, rá a maradék paradicsomszósz (nem baj, ha több maradt, hadd menjen rá), aztán a sajt ráreszel, előmelegített sütőbe bele, és 150-180 fokon addig sütöd, amíg a sajt megpirul. Akkor szuper ha áll egy kicsit utána sütőből kivéveJ
Joghurttorta
Fél liter natúr joghurt
Egy zacskó zseléfix
2 dl HABtejszín (nem főzőtejszín, ugyeJ)
Vaníliáscukker
Sima cukor/édesítő (egyik sem kell sok)
Barack/ananász/eper, akármi, ami kicsi savanya is, és mindezek befőtt változata is remek, sőt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.