Jön le a csillag, kívánom
Leér, elfekszik az ágyon
Kimegyek a kertbe, ha van seb az égen
Nem kell minden áron
Mert ha nincs nõ, jó a csillag
Amit egy másik rendszer itthagy
Tedd ide kis puha cuccaidat
Mert vége van ennek nagyon kicsi csillag
Ma nem oldlak meg probléma
Hagylak feküdni az ágyon
Gyilkold csak egyedül fekve azt
Ami belülrõl kisüt a hájon
Mert ha nincs nõ, jó a csillag
Amit egy másik rendszer itthagy
Tedd ide kis puha cuccaidat
Mert vége van ennek nagyon kicsi csillag
Keresés
Friss topikok
rekula:
@kezike: jó kutya, pihen!
:) (2010.01.25. 00:31)Ételjel.
fahéj, szegfűszeg, citromkarika, cukor/édesítő, esetleg citromfű, menta
Vízbe vagy víz-gyümölcslé keverékében (fogalmam sincs mennyi, talán 1,5 liter) beleteszem az egész fahéjat és szegfűszeget – mehet mindkettőből sok, legalábbis én úgy szeretem -, a citromkariká(ka)t, ízlés szerint cukrot/édesítőt. Felfőzöm, hogy mindennek kijöjjön íze-aromája (kb. 10 percig forraljuk), majd leszűrjük a vizet. Visszateszem rotyogtatni, de most már jöhet bele a sok sok gyümölcs, citromkarika, citromlé még ízlés szerint. A habaráshoz a tejszínben kell csomómentesen elkeverni a pudingport - sűrűbb leveshez mehet még több puding -, jöhet hozzá egy-két evőkanál forró leves, ezt szintén el kell keverni benne, majd mehet az egész habarás a levesbe.
Kihűteni, díszíteni tejszínnel, citromfűvel, mentalevéllel stb.
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók: 3-4 padlizsán, (fűszer)só, 1 nagy joghurt, kb. 2-3 dl tejföl, fokhagyma, olívaolaj, menta
A padlizsánokat megmostam, elejét-végét levágtam és apró kockákra felvágtam (nem kell meghámozni!). Fűszersóval beszórtam és állni hagytam kb. fél órát. Levet enged, ezt le kell önteni. Tepsibe mehet egy sütőpapír, rá a felkockázott padlizsán. Addig kell sütni, míg jó töpszlire összemennek (1-1,5 óra, de nem tudom igazán), félidőben meg is lehet locsolni kis olívaolajjal.
Dresszinghez összekutyuljuk a joghurtot, tejfölt, kb. 2/3-ad ill. 1/3-ad arányban, de igazából mehet ízlés szerint, fokhagymát, ha van akkor apróra vágott mentalevelet.
A (félig) kihűlt padlizsánkockákat beleforgatjuk a dresszingbe, ha kell még lehet ízesíteni, sózni, stb. Le kell hűteni.
Tejfölös-hagymás tarjaszeletek
Hozzávalók: tarjaszeletek, sok tejföl, sok hagyma, só, bors
Tarját kikloffoltam, sóztam, borsoztam, tepsibe egymás mellé helyeztem őket, de nem kell alá semmi zsíradék, a tarjából kisülő éppen elég lesz!!. Jó sok hagymát (kb. hússzeletenként 0,5-1-et számolhatunk!) vékonyan félkarikákra vágtam és olajon megdinszteltem. Ezt halmozzuk a húsra, rá pedig jó sok tejfölt teszek. A tepsit lefedtem alufóliával és kb. egy órára, akár többre sütőbe tesszük. A vége felé levettem a fóliát, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje, a tejföl kicsit megbarnuljon rajta.
Falafel receptet hanyagolom, majd ha kifejlesztettem egy tényleg jó, sütés közben is egyben maradó változatot. Ha valaki felfedezi időközben azt nagyon kérem ossza meg velem, ha nem így lesz összepödröm vele a nem létező bajszom!
Mi volt a desszert?!!.....................................................komolyan nem jut eszembe…………………….jaaa, igen, azért nem jut eszembe, mert ehhez nem is igazán kell előkészülni. Csokifondüüüüü!
Végy egy csokifondüt (szerintem szuper/hipermarketekben, Kikában, Butlers, Vasedényben stb. helyeken kapható, Ikeában még nem találkoztam vele), olvassz fel benne fincsi étcsokit (1-2 tábla minimum, résztvevők számától függően), keverj hozzá folyamatosan tejszínt/tejet, (mi nem tettünk, de mehet bele akár chili vagy egyéb ízesítő finomságok is), majd szurkálhatunk a mártogatós pálcánkra minden félét:
- almát, banánt, ananászt, epret, szőlőt., kekszeket, stb.